REZGÉSDIAGNOSZTIKA – I. kötet

 

Idén februárjában jelent meg a Dunaújvárosi Főiskola gondozásában, az első, magyar nyelvű, a rezgésdiagnosztika teljes körű bemutatását célzó könyv első kötete.

A rendkívül igényes kivitelezésű, mintegy 20 szerzői ív (423 oldal) terjedelmű, keményfedelű szakkönyv a Miskolci Egyetem Gépelemek Tanszéke oktatóinak, valamint több más egyetemi, illetve ipari szakembernek a közreműködésével készült.

A főszerkesztő Dr. Dömötör Ferenc, akinek ebben a témában már korábban is voltak publikációi.

 

A könyv célja a Magyarországon hozzáférhető rezgésdiagnosztikai kultúra bemutatása és összefoglalása a jelenlegi állapotnak megfelelően, kifejezetten gyakorlati szempontok alapján, a gyakorlati felhasználás céljából. Az elméleti összefüggéseket a könyv csak olyan szinten tárgyalja, amelyek feltétlenül szükségesek az ipari alkalmazás kiterjesztéséhez.

 

A viszonylag nagy terjedelem miatt a „tankönyv” két kötetben jelenik meg.

Az első kötet 12 fejezetből áll, amelyek témái a karbantartási stratégiáktól kezdve, a minőségbiztosításon és a megbízhatóság-elméleti alapfogalmakon, valamint a rezgéstani és kiegyensúlyozási alapfogalmakon át egészen a méréstechnikai alapok ismertetéséig kalauzolják az olvasót. Ezen kívül külön fejezet tárgyalja a spektrumelemzés és a zajmérés alapjait, valamint a gördülőcsapágyak diagnosztikai célú elemzését is.

Az ismeretanyag elsajátításához segítséget jelent az egyes fejezetek végén közölt viszonylag bő irodalomjegyzék. A tárgy oktatóinak munkáját segítheti elő az egyes fejezetek végén található ellenőrző kérdéssorozat is.

A könnyebb kezelhetőség érdekében az első kötet elején a teljes tartalomjegyzék megtalálható. Ugyanez a célja az egyes kötetek végén a magyar – angol – német szakkifejezések gyűjteményének, valamint e szakkifejezések tartalmi, értelmezési magyarázatának.

A kötet 9 900 Ft + postaköltség áron megrendelhető a következő címen:

Török Sándorné, Dunaújvárosi Főiskola Kiadóhivatala, 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/a.

Telefon: 06-25-551-153,

Email: .

 

Felvilágosítást adnak:

– Szakmai kérdésekben:
Dr.Dömötör Ferenc, főszerkesztő (T: 06-30-9014-072)

– Értékesítés ügyében.
Török Sándorné (T: 06-25-551-153)

– Egyéb ügyekben:
Dr.Szántó Jenő rektorhelyettes (T: 06-25-551-100)

 

Dr.Dömötör Ferenc